Bel voor direct advies naar: 0180 614 378 of mail naar vraag@locisspotter.nl
Bel voor direct advies naar: 0180 614 378 of mail naar vraag@locisspotter.nl

Wat is LocisSpotter?

LocisSpotter: uw strategische voorsprong op de concurrentie!

Als ondernemer wilt u altijd een stap voor blijven op de ontwikkelingen in uw omgeving. Of het nu gaat om nieuwe ruimtelijke wijzigingen, vergunningen of andere potentiële risico’s die uw bedrijfsvoering kunnen beïnvloeden, u wilt er snel bij zijn om kansen te grijpen en bedreigingen te vermijden. Maar het bijhouden van al deze informatie kan lastig zijn en kostbare tijd in beslag nemen.

LocisSpotter is dé attenderingsservice voor ondernemers die slim willen ondernemen. We nemen het monitoren van ruimtelijke ontwikkelingen en vergunningen van u over, zodat u zich kunt concentreren op wat echt belangrijk is: uw bedrijf laten groeien.

 

Situaties waarbij attenderingen belangrijk zijn

Voor ons is het vanzelfsprekend dat bedrijven gebruikmaken van de diensten van LocisSpotter. Maar uit navraag blijkt dat niet voor iedereen duidelijk is waarom het zo verstandig is om een pakket van LocisSpotter af te nemen. Daarom hebben we wat situaties voor u op een rijtje gezet. Het belang van een tijdige attendering wordt zo al snel verklaard.

 

“Slagschaduw van windmolen die het zicht belemmert.”

Stel dat een bedrijf in uw omgeving van plan is een windmolen te plaatsen op het terrein en vraagt hiervoor een vergunning aan.  Uw bedrijf voert werkzaamheden op een buitenterrein uit, zoals kraan-of hijswerkzaamheden of het breken van puin. De slagschaduw die veroorzaakt wordt door de windmolen zal elke paar seconden het zicht van uw machinist belemmeren. Hierdoor kan hij zijn werk niet meer zorgvuldig uitvoeren.

Indien u op tijd bent, kunt u nog ingrijpen. Maar hiervoor moet u wel op de hoogte zijn van de plaatsing van de windmolen. Als u te laat achter de bouwplannen komt, kunt u niet tijdig een zienswijze indienen, en dat betekent dat u geen recht van spreken meer heeft. Houd daarom met behulp van LosisSpotter de omgeving van uw bedrijf in de gaten!

Houd mij op de hoogte

 

“Wijziging verkeersroute en parkeernorm.”

U verhuurt kantoorruimtes in de binnenstad. De gemeente is van plan rondom deze kantoorruimtes de verkeersroutes te wijzigen en andere parkeernomen toe te passen. Deze wijziging kunnen voor u vervelende gevolgen hebben. De bereikbaarheid van uw kantoorruimtes verslechterd en er mogen minder auto’s geparkeerd worden. De commerciële waarde van uw kantoorruimtes daalt.

Indien u op tijd bent, kunt u nog ingrijpen. Maar hiervoor moet u wel op de hoogte zijn van deze wijzigingen. Als u te laat achter de plannen komt, kunt u niet tijdig een zienswijze indienen, en dat betekent dat u geen recht van spreken meer heeft. Houd daarom met behulp van LosisSpotter de omgeving van uw bedrijf in de gaten!

Houd mij op de hoogte

 

“Nieuwbouwwijk wordt rondom mijn bedrijf gebouwd.”

U heeft een transportbedrijf. Langzaam maar zeker verandert uw omgeving. Op een dag geeft de gemeente toestemming voor het wijzigen van het bestemmingsplan waardoor aansluitend aan uw bedrijventerrein huizen gebouwd kunnen worden. Dit heeft gegarandeerd effect op uw bedrijf. Bewoners van de nieuwe huizen kunnen bijvoorbeeld gaan klagen over de vrachtwagens die dagelijks komen laden en lossen. Dit kan vervolgens resulteren in een beperking van uw dienstverlening. Dit wilt u uiteraard voorkomen!

Indien u op tijd op de hoogte bent van het wijzigen van het bestemmingsplan kunt u uw belangen via een zienswijze kenbaar maken aan de gemeente. Als belanghebbende wordt er dan rekening gehouden met uw bedrijfsvoering. Afhankelijk van de situatie kan dit leiden tot extra geluids- of isolatiemaatregelen. Of wellicht een financiële compensatie.

In sommige gevallen kan er zelfs gekozen worden de wijziging van het bestemmingsplan niet door te laten gaan. Het belangrijkste punt is dat u op tijd laat weten dat u het niet eens bent met de aanpassing van het bestemmingsplan. Als u niet op tijd reageert, heeft geen recht meer op inspraak.

Houd mij op de hoogte

 

“Ik werk met trillingsgevoelig apparatuur.”

U werkt met trillingsgevoelige apparatuur of machines? Dan is het niet bevorderlijk voor uw werkzaamheden om een nieuwbouwproject naast uw deur te hebben waarbij heipalen geslagen moeten worden. Als u op tijd op de hoogte bent van deze plannen, kunt u nog ingrijpen. U kunt bijvoorbeeld met de projectontwikkelaar laten afspreken dat er alleen op bepaalde tijden geheid mag worden. Dit zorgt ervoor dat u uw werkzaamheden ongestoord kunt voortzetten.

Houd mij op de hoogte

 

 

Blijf op de hoogte!

Herkent u zich in een van deze situaties? Of heeft u een unieke situatie waarbij bouwprojecten of wijziging ven bestemmingsplannen uw bedrijf in gevaar kunnen brengen? Zorg dan dat u op tijd op de hoogte bent waardoor u binnen de wettelijk termijn een zienswijze kunt indienen. Neem contact met ons op voor meer informatie.