Bel voor direct advies naar: 0180 614 378 of mail naar vraag@locisspotter.nl
Bel voor direct advies naar: 0180 614 378 of mail naar vraag@locisspotter.nl

Wat als uw activiteiten niet passen binnen het bestemmingsplan? Een praktijkvoorbeeld

13-06-2017 Daniëlle de Jong

Wij ontvingen een verontrust telefoontje van het bedrijf Kip-to-Go, een kipspeciaalzaak in Reeuwijk. Het bedrijf had bericht gekregen van de Omgevingsdienst dat de huidige activiteiten van het bedrijf niet pasten binnen het bestemmingsplan. Kip-to-Go moest daarom – op last van een dwangsom – de activiteiten staken die niet waren toegestaan op basis van het bestemmingsplan.

 

Onze aanpak

Onze specialisten ruimtelijke ordening zijn direct met deze zaak aan de slag gegaan. Er is contact opgenomen met de desbetreffende omgevingsdienst. Zo konden we afstemmen wat de mogelijkheden waren om Kip-to-Go de activiteiten toch te kunnen laten uitvoeren. Op basis van dit gesprek wisten we af te stemmen dat een omgevingsvergunning aangevraagd kon worden voor het handelen in strijd met het bestemmingsplan. Met de juiste argumentatie kon vervolgens middels deze vergunningaanvraag worden bewerkstelligd dat de activiteiten toch op deze locatie mochten blijven plaatsvinden. Er was door onze adviseurs middels een Ruimtelijke Onderbouwing voldoende aangetoond dat de activiteiten gelijkwaardig waren aan de activiteiten die op grond van het bestemmingsplan wel plaats mochten vinden. De omgevingsvergunning werd verleend en het bedrijf kon zijn activiteiten blijven ontplooien op de huidige locatie.

 

Voordelen van LocisSpotter

Deze vervelende praktijksituatie bij Kip-to-Go had voorkomen kunnen worden door het gebruik van LocisSpotter. In deze situatie was pakket 1: start een optimale keuze geweest.

Met dit pakket krijgt u een eenmalige nulmeting waarin de spotters voor u nagaan of uw locatie goed bestemd is én of u de activiteiten van uw bedrijf daar mag ontplooien. Daarnaast wordt er gekeken naar eventuele risico’s in de omgeving. Er wordt dus een risicoanalyse gegeven. In dit specifieke geval zou de eigenaar erop gewezen zijn dat zijn locatie niet juist bestemd was met de bijbehorende consequenties. Mochten er risico’s of afwijkingen geconstateerd worden dan kan de expertise van de adviseurs worden ingeschakeld om te kijken of deze opgelost kunnen worden. Op deze manier bent u er zeker van dat u uw bedrijfsprocessen kunt blijven voortzetten.

Tags:

  • activiteiten passen niet binnen bestemmingsplan,

  • ruimtelijke onderbouwing,

  • risicoanalyse,

Kom snel en eenvoudig met ons in contact

Wilt u meer informatie over de voordelen die LocisSpotter te bieden heeft voor uw organisatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.