Bel voor direct advies naar: 0180 614 378 of mail naar vraag@locisspotter.nl
Bel voor direct advies naar: 0180 614 378 of mail naar vraag@locisspotter.nl

Bouw Bio warmte installatie mag doorgaan met strengere norm voor uitstoot

03 maart 2017 Joep Verhoeven

De bouw van de BioWarmte installatie in Utrecht mag worden voortgezet. De BioWarmte installatie wordt door Eneco gerealiseerd op industrieterrein Lage Weide. Eerder werd de bouw stil gelegd, nadat er beroep was aangetekend door twee belanghebbende partijen,  Mobalisation for the Environment (MOB) en Stichting stop luchtverontreiniging Utrecht (SSLU). De rechtbank Midden-Nederland heeft nu besloten dat de bouw door kan gaan. De BioWarmte installatie zal wel gehouden worden aan strengere eisen gesteld voor de emissie van giftige gassen voor dioxinen en furanen.

Voordelen van LocisSpotter

Door op tijd op de hoogte te zijn van wijzigingen in de omgeving kan bezwaar worden gemaakt tegen ongewenste effecten van dergelijke wijzigingen. Dit kan tot resultaat hebben dat deze ongewenste veranderingen worden teruggedraaid of geminimaliseerd. Ondanks het feit dat het tegenhouden van de bouw van nieuwe industrie vaak lastig is, is het wel degelijk mogelijk en zinvol om de negatieve effecten daarvan zoveel als mogelijk te mitigeren.

Als u weet welke milieubelastende activiteiten er bij u in de buurt worden bijgebouwd, kunt u er ook invloed op uitoefenen. Op deze manier kunnen eventuele negatieve gevolgen voor de bedrijfsvoering, maar ook zoveel als mogelijk voorkomen worden.

Dit artikel is gebaseerd op deze bron. 

Tags:

  • Omgevingsvergunning,

  • Uitstoot,

  • MOB,

  • SSLU,

Kom snel en eenvoudig met ons in contact

Wilt u meer informatie over de voordelen die LocisSpotter te bieden heeft voor uw organisatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.