Bel voor direct advies naar: 0180 614 378 of mail naar vraag@locisspotter.nl
Bel voor direct advies naar: 0180 614 378 of mail naar vraag@locisspotter.nl

Lichthinder door glastuinbouw?

14 maart 2017 Maarten Pauwels

Lichthinder is een sterk ondergewaardeerde vorm van hinder in onze maatschappij. Desondanks kan deze vorm van hinder tot grote klachten leiden. Dit gebeurt zeker in gebieden waar veel glastuinbouw aanwezig is. Door de uitspraak van de Raad van State komt aan onduidelijkheid over afstand vanaf lichtbronnen vanuit glastuinbouw een eind. De Raad van State stelde op 23 november 2016 vast dat lichthinder op een afstand van 2 kilometer kan ontstaan door assimilatieverlichting van licht in de kassen.

Voordelen van LocisSpotter

Het is goed om duidelijkheid te scheppen in de afstand waarbinnen men belangstellend kan zijn. Hierdoor kunnen mensen die in de buurt wonen van glastuinbouw invloed uitoefenen op deze vorm van hinder. Woont u in de buurt van glastuinbouw dan is het goed te weten dat u mogelijkheden heeft om actie te ondernemen tegen eventuele lichthinder. Drijft u een glastuinbouwbedrijf? Dan is het goed om te weten dat in een straal van 2km om u heen omwonenden als belangstellend kunnen worden aangemerkt als gevolg van deze uitspraak.

Het is daarom goed om daar rekening mee te houden in de beleids- en besluitvorming binnen uw organisatie.

Advies aan bewoners is om in geval van hinder duidelijkheid te krijgen of zij aangemerkt kunnen worden als belangstellend. Voor bedrijven is het relevant om te weten tot welke afstand zij rekening moeten houden met hun omgeving als het gaat om lichtuitstraling.

Dit artikel is gebaseerd op deze bron.

Tags:

  • Lichthinder,

Kom snel en eenvoudig met ons in contact

Wilt u meer informatie over de voordelen die LocisSpotter te bieden heeft voor uw organisatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.