Bel voor direct advies naar: 0180 614 378 of mail naar vraag@locisspotter.nl
Bel voor direct advies naar: 0180 614 378 of mail naar vraag@locisspotter.nl

Er zijn te veel modewinkels in de straten

29 maart 2017 Joep Verhoeven

In een interview met het Vastgoed journaal spraken Patrick Paternotte en Mark Klaassen over de kansen en risico’s in de Nederlandse retailmarkt. Modewinkels verdwijnen steeds meer en er wordt bijna niet meer verdiend. Deze trend is niet positief voor de winkelbeleggers. Volgens Paternotte komt dit doordat er teveel winkels in de winkelstraten zijn, waardoor er meer concurrentie ontstaat en er minder verdiend wordt. Een andere trend is dat consumenten steeds minder kopen en genoegen nemen met minder producten. Verder is de vergrijzing van invloed; oudere mensen kopen minder. Men geeft meer uit aan musea, vakanties en etentjes dan aan mode. Ook is het zo dat veel retailers te laat ingrijpen wanneer het misgaat. De sector beleefde afgelopen jaren dan ook vele faillissementen.

Een opsteker is dat het ergste leed voor de modewinkels lijkt geleden. In 2016 zagen verkopers van kleding hun omzet voor het eerst in jaren weer groeien. Brancheorganisatie INretail becijfert de omzetstijging op 1,9% en verwacht ook voor dit jaar verdere groei als gevolg van een stijgende koopkracht, toenemende werkgelegenheid en stijgende lonen. Feit is wel dat modewinkels meer zullen moeten doen dan alleen mode verkopen om te kunnen profiteren van deze groeicijfers.

Voordelen van LocisSpotter

Als vastgoedeigenaar en/of belegger is het van groot belang om op de hoogte te zijn van mogelijke veranderingen in het winkelbeeld. Met behulp van één van onze Spotters zal u altijd zicht hebben op de laatste ontwikkelingen rondom uw vastgoedobjecten. Hierdoor zal u beter in staat zijn om tijdig te handelen bij ongunstige veranderingen.

Dit artikel is gebaseerd op deze bron.

Tags:

  • Retail,

  • Vastgoed,

Kom snel en eenvoudig met ons in contact

Wilt u meer informatie over de voordelen die LocisSpotter te bieden heeft voor uw organisatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.