Bel voor direct advies naar: 0180 614 378 of mail naar vraag@locisspotter.nl
Bel voor direct advies naar: 0180 614 378 of mail naar vraag@locisspotter.nl

Meerlaagse distributiecentra nog niet in Nederland

30 maart 2017 David Izelaar

Het Vastgoedjournaal (2016) meldt een stijgende lijn van meerlaagse distributiecentra in Europa, maar in Nederland blijft deze trend to zo ver uit. Dit heeft voornamelijk met de stijgende grondprijzen te maken. Meerlaagse distributiecentra worden interessant als de grondkosten groter zijn dan 50% van de bouwkosten. In het artikel van het Vastgoedjournaal (2016) wordt aangegeven dat dit in Nederland nog nauwelijks voorkomt. Toch stijgt ook de vraag in Nederland (bron). Wel meld het artikel dat er in Nederland groeiende behoefte is aan meerlaagse magazijnen.

Voordelen van LocisSpotter

Bij een meerlaags distributiecentrum/ magazijn kan de toegestane bouwhoogte in het omgevingsplan/bestemmingsplan een probleem worden. Een bouwhoogte tussen de 30 en 40 meter wordt niet zonder meer toegestaan. Daarom is het van belang te weten of de bouwhoogte op de gewenste locatie mogelijk is.

Als een belegger of ontwikkelaar een locatie op het oog heeft, is het van belang om de mogelijkheden en beperkingen op ruimtelijk gebied te weten. Eventuele beperkingen kunnen dan tijdig verholpen worden door aanpassingen in het bestemmings- of omgevingsplan. Als de ruimtelijke beperkingen onvoldoende bekend zijn, kan het ontwikkelingsproces vertraging oplopen, mogelijk ook gepaard met hogere kosten.

De belegger of ontwikkelaar kan een nulmeting voor de gewenste locatie uit laten voeren. Indien nodig kan het bestemmingsplan dan aangepast worden. Vervolgens zorgt een abonnement op LocisSpotter ervoor dat alle wijzigingen die nadien plaatsvinden nauwkeurig in de gaten worden gehouden.

Dit artikel is gebaseerd op deze bron.

Tags:

  • Transport,

  • Magazijnen,

Kom snel en eenvoudig met ons in contact

Wilt u meer informatie over de voordelen die LocisSpotter te bieden heeft voor uw organisatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.