Bel voor direct advies naar: 0180 614 378 of mail naar vraag@locisspotter.nl
Bel voor direct advies naar: 0180 614 378 of mail naar vraag@locisspotter.nl

Een alternatief voor de gang naar de rechter in de vastgoed- en bouwsector.

6 maart 2017 Joep Verhoeven

Voorheen werden zakelijke geschillen in de vastgoed- en bouwsector veelal opgelost met een gang naar de rechter. Deze uitspraken zijn vaak rechtlijnig en definitief, en komen het vertrouwen tussen de partijen die het betreft niet ten goede. De gang naar de rechter is een gebruikelijke als het gaat om bijvoorbeeld situaties met bestemmingsplannen in de vastgoed- en bouwsector. Dit meldt het vastgoedjournaal (2016).De mediators kunnen mogelijk zorgen dat deze gang naar de rechter niet meer noodzakelijk is, als tussen de 2 partijen al een oplossing kan worden gevonden. In praktijk zal waarschijnlijk echter blijken dat de “geijkte” gerechtelijke gang nog erg veel gebruikt zal worden.

Voordelen van LocisSpotter

Heeft u een geschil in de sector? Dan kan een mediator uitkomst bieden voordat u de stap naar de rechter zet.
Breng goed in kaart welke mogelijkheden u heeft en wat uw kansen daarin zijn. Lijkt het er bijvoorbeeld op dat u bij een rechtszaak niet sterk zult staan? Dan is het mogelijk beter om een gang naar de mediator te overwegen. Een gedegen vooronderzoek in samenwerking met LocisSpotter over de voorliggende situatie, is dan cruciaal.

Dit artikel is gebaseerd op deze bron.

Tags:

  • RICS,

  • Vastgoed,

  • Bouw,

  • Bemiddeling,

Kom snel en eenvoudig met ons in contact

Wilt u meer informatie over de voordelen die LocisSpotter te bieden heeft voor uw organisatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.