Bel voor direct advies naar: 0180 614 378 of mail naar vraag@locisspotter.nl
Bel voor direct advies naar: 0180 614 378 of mail naar vraag@locisspotter.nl

Kabinet wijst nieuwe gebieden aan voor windparken op zee

2 maart 2017 Caro Mooren

Het kabinet heeft recentelijk nieuwe gebieden aangewezen in de zee die als windmolenparken moeten gaan functioneren. De gebieden zijn aangewezen in de 12-mijlszone tussen 18,5 en 22 kilometer uit de kust. Door de aanleg van de windparken kan 1400MW in het gebied Hollandse kust (zuid) en 700MW Hollandse kust (noord) geproduceerd worden. Op deze manier hoopt het kabinet een stap dichterbij te komen bij de doelstelling van 16% duurzame energie in 2023. De doelstelling van 16% valt binnen het energieakkoord voor duurzame groei. Het grote voordeel van windparken dichter bij de kust bouwen is dat het grote financiële voordelen heeft, onder meer omdat aanleg van kabels en transport goedkoper wordt. Door het dichter bij de kust te bouwen is al 1.6 miljard euro bespaard. Nadeel van dichter bij de kust bouwen kan zijn dat er sprake kan zijn van horizonvervuiling.

Voordelen van LocisSpotter

Voor investeerders of projectontwikkelaars in windenergie is het van belang te weten welke gebieden bestemd zijn of bestemd zullen worden voor het plaatsen van windmolens. De overheid heeft zich met het Energieakkoord verbonden aan onder meer de verhoging van het aandeel duurzame energie. Windenergie is hier een onderdeel van en de kosten voor wind op zee, en ook wind op land dalen snel. Daarom wordt het steeds interessanter hierin te investeren.
Hoe eerder een projectontwikkelaar of investeerder op de hoogte is van de mogelijkheden voor windenergie op zee of land, des te sneller kunnen projecten ingediend worden. Een abonnement op Locisspotter houdt dit keurig bij.

Dit artikel is gebaseerd op deze bron.

Tags:

  • Energieakkoord,

  • Windenergie,

Kom snel en eenvoudig met ons in contact

Wilt u meer informatie over de voordelen die LocisSpotter te bieden heeft voor uw organisatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.