Bel voor direct advies naar: 0180 614 378 of mail naar vraag@locisspotter.nl
Bel voor direct advies naar: 0180 614 378 of mail naar vraag@locisspotter.nl

Wijziging bouwbesluit 2012

3 maart 2017 David Izelaar

Er is een ontwerp besluit  op 11 januari aan de tweede kamer voorgelegd over een wijziging van het bouwbesluit 2012. Door de wijziging wordt voldaan aan verplichtingen uit de richtlijn 2014/61/EU van het Europees parlement en de raad van 15 mei 2014, Inzake maatregelen ter verlaging van de kosten van de aanleg van elektronische communicatienetwerken met een hoge snelheid. Verder wordt er door de wijziging afgestemd op het besluit waaraan inrichtingen ingevolge artikel 10 van de Drank- en Horecawet moeten voldoen. Er zijn ook kleinere correcties aangebracht.

Voordelen van LocisSpotter

Op dit moment zijn er verschillen in de eisen aan bv. ventilatie, plafondhoogtes en sanitair tussen de Drank- en horecawet en het Bouwbesluit. Met de voorgestelde wijzigingen aan het bouwbesluit 2012 worden deze verschillen weggenomen. Dit is van belang voor ondernemers uit de horeca of ondernemers die horecagelegenheden binnen hun vastgoed hebben. De wijziging haalt de rechtsongelijkheid weg en levert op de gewijzigde punten duidelijkheid over de eisen. Het is van belang om horecapanden en gelegenheden te toetsen aan de gewijzigde voorschriften, zodat duidelijk wordt of er na 1 juli non-compliance issues ontstaan.

Dit artikel is gebaseerd op deze bron.

Tags:

  • Bouwbesluit,

  • Drank- en Horecawet,

  • Communicatienetwerken,

Kom snel en eenvoudig met ons in contact

Wilt u meer informatie over de voordelen die LocisSpotter te bieden heeft voor uw organisatie? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.